KAKO DELUJEJO GOSTINSKI HLADILNIKI
ponedeljek, 27 marca 2017
Čas branja: 2 minuti Mnoga živila se na sobni temperaturi hitro pokvarijo, zato je hladilnik nepogrešljiv del vsake dobro opremljene kuhinje. Delovanje profesionalnih gostinskih hladilnikov in drugih naprav za hlajenje je precej podobno delovanju klasičnih hladilnikov, ki jih najdemo v vsakem gospodinjstvu. Hrano hladijo tako, da toploto iz notranjosti odvajajo v zunanji prostor, pri tem
- Objavljeno v NASVETI
No Comments
TRIKI ZA POPOLNO PIZZO
četrtek, 17 novembra 2016
Čas branja: 1 minuta Pizza, okusna in izjemno priljubljena jed, izhaja iz romantične in strastne Italije. Prva pizza je bila narejena davnega leta 1889 v Neaplju, v čast kraljeve žene Margherite. Čeprav na prvi pogled izgleda, da je priprava pizze hitra in enostavna, je za vrhunski končni izdelek potrebno poznati nekaj trikov, ki bodo zagotovili
- Objavljeno v NASVETI
PREDNOSTI VAKUMSKEGA PAKIRANJA
sobota, 01 oktobra 2016
Čas branja: 2 minuti Vakumiramo lahko raznovrstna živila – od mesnih in mlečnih izdelkov do rib, zelenjave in sadja. Naprave za vakumsko pakiranje delujejo tako, da iz posebnih vakumskih vrečk iztisnejo ves zrak in jih nato nepredušno zaprejo, z namenom, da popolnoma preprečijo možnost vdora plinov in tekočin. Na ta način preprečujejo številne negativne posledice,
- Objavljeno v NASVETI
5 KORAKOV DO VRHUNSKEGA KOKTAJLA
ponedeljek, 25 julija 2016
Koktajli so priljubljena mešanica različnih pijač, običajno alkoholnih, pogosto ohlajena z ledom in okrašena kot pravo umetniško delo. Ker gre za osvežujočo pijačo, se med poletjem še kako prileže. Receptov za izdelavo raznovrstnih koktajlov je veliko, obstaja pa nekaj osnovnih pravil, zaradi katerih bodo naši koktajli resnično profesionalni in občutno okusnejši. 1. Nadgradite zalogo alkoholnih
- Objavljeno v NASVETI
RECEPT ZA DOMAČE TESTENINE
ponedeljek, 27 junija 2016
Čas branja: 4 minute Sveže narejene testenine so enostavne za pripravo, a hkrati prava specialiteta, s katero boste navdušili svoje goste. Potrebujete le nekaj sestavin in vaje, vaš trud pa bo zagotovo poplačan, saj se domače testenine ne morejo primerjati s kupljenimi. Sestavine za pripravo domačih testenin za 4 osebe: 400 g ostre moke, 4
- Objavljeno v NASVETI
KAKO NAREDITI DOBER ESPRESSO?
torek, 24 maja 2016
Čas branja: 3 minute Espresso je priljubljen način priprave kave, ki zahteva veliko spretnosti in tudi kanček ustvarjalnosti. Najboljši espresso zahteva sveže pražena kavna zrna, kar pomeni največ 2 do 3 tedne od praženja. Pripravimo ga lahko iz ene vrste kave ali mešanice kav. Najbolj priljubljeni sorti sta Arabica in Robusta. Espresso mora biti pripravljen
- Objavljeno v NASVETI
GLAVNE PREDNOSTI INDUKCIJSKEGA KUHALNIKA
sobota, 23 aprila 2016
Čas branja: 2 minuti Indukcijsko kuhanje tako v gospodinjstvih kot v profesionalnih kuhinjah postaja vedno bolj priljubljeno. Pri indukciji gre za direktno segrevanje hrane s pomočjo elektromagneta, medtem ko plinski in električni kuhalniki hrano segrevajo indirektno, saj za segrevanje uporabljajo gorilnik oz. drug grelni element. Zaradi svojega delovanja imajo indukcijski kuhalniki kar nekaj prednosti. 1.
- Objavljeno v NASVETI
KAJ MORAMO VEDETI O CVRENJU?
petek, 25 marca 2016
Čas branja: 3-4 minute Cvrenje je ena od osnovnih kuharskih tehnik. Gre za precej hitro pripravo hrane v vročem olju, za kar potrebujemo prave pripomočke, primerno olje, nekaj znanja in izkušenj. Hrano običajno cvremo v cvrtniku oziroma fritezi, lahko pa uporabimo tudi globljo posodo ali ponev. Poglejmo si nekaj osnovnih pravil cvrenja. KATERO OLJE UPORABITI?
- Objavljeno v NASVETI
POMEMBNOST LEDU V BARU
torek, 23 februarja 2016
Čas branja: 2-3 minute Led je nepogrešljiv v vsakem baru ali restavraciji. Je edina sestavina, ki jo najdemo v skoraj vsakem koktajlu pa tudi v sokovih in žganih pijačah. Njegova prva naloga je, da ohladi pijačo, ko se topi, pa počasi postaja tudi del naše pijače, zato si zasluži veliko pozornosti. KATERE VRSTE LEDU UPORABLJAMO?
- Objavljeno v NASVETI
7 MITOV O KUHANJU
sobota, 23 januarja 2016
Čas branja: 2-3 minute Med ljudmi so še vedno razširjena nekatera neresnična dejstva, ki povzročajo zmedo v kuhinji. Ti miti se v bistvu prenašajo kar iz roda v rod. In čeprav se od naših babic v kuhinji lahko naučimo veliko koristnih trikov, pa je med njimi tudi kakšen mit. MIT 1: Da preprečimo zlepljenje testenin
- Objavljeno v NASVETI