×

Zadnje objave

  • NA KAJ BITI POZOREN PRI NAKUPU GOSTINSKEGA POMIVALNEGA STROJA

    Časi ročnega pomivanja posode so že zdavnaj min...
  • NA KAJ BITI POZOREN PRI NAKUPU GOSTINSKEGA POMIVALNEGA STROJA

    Pomivalni stroj je zelo pomemben člen v gostins...
  • POMIVANJE PLASTIČNIH KOZARCEV

    Mesto Kranj, ki velja za zeleno destinacijo, je...
  • PREDNOSTI IN SLABOSTI ŠTEDILNIKOV

    Prednosti električnih štedilnikov: Električni š...
  • KAKO DELUJE POMIVALNI STROJ

    V osnovnem principu je pomivalni stroj ta, ki č...

VPIŠITE SE V SVOJ RAČUN ZA DOSTOP DO RAZLIČNIH FUNKCIJ

USTVARITE RAČUN FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!

USTVARITE RAČUN

ALREADY HAVE AN ACCOUNT?

SP-PRO

+ 386 40 142 283
×
  • MOJ RAČUN
  • LISTA ŽELJA
  • POMOČ
  • REGISTRACIJA
  • PRIJAVA
  • No products in cart.
  • DOMOV
  • TRGOVINA
  • DOSTAVA
  • SERVIS
  • NASVETI
  • O PODJETJU
  • KONTAKT
Akcije
  • DOMOV
  • NASVETI
  • PREDNOSTI STROJNEGA POMIVANJA POSODE
25.03.2023

PREDNOSTI STROJNEGA POMIVANJA POSODE

PREDNOSTI STROJNEGA POMIVANJA POSODE

by admin / petek, 24 februarja 2023 / Objavljeno v NASVETI

Pogosto se zaradi naglice ali celo iz ekonomskih razlogov raje odločimo za ročno pomivanje posode, namesto za avtomatsko pomivanje. Toda, ali je to res smiselno?

Predpostavimo, da je treba v skladu s standardi, ki jih narekuje Uprava za hrano in zdravila, posodo očistiti prisotnih bakterij pri minimalni temperaturi 45 °C in potopiti v vodo in detergent za vsaj 30 sekund.

Poglejmo, kaj se zgodi, ko posodo pomivamo ročno:

Ročno pomivanje ne vzdržuje stalne temperature v umivalniku, prav tako ni vedno zagotovljen čas namakanja v detergentu za vsaj 30 sekund. Stvari se zapletejo pri obdelavi velikih predmetov, kot so pladnji, ki jih je težko popolnoma potopiti v vodo in detergent.

Še en postopek, ki ga ne smemo podcenjevati, je sušenje; praksa ročnega pomivanja posode običajno vključuje sušenje na zraku, vendar vlaga na posodi povzroči večjo možnost za rast bakterij, kar ne zagotavlja ustrezne varnosti hrane.

Ročno pomivanje posode pogosto traja približno 15 do 30 minut in to je čas, v katerem se odgovorna oseba ne more ukvarjati z drugimi dejavnostmi. Samo pomislite, da pomivalec v povprečju potrebuje približno 5 ur, da pomije 1000 kosov posode.

Uporaba profesionalnih pomivalnih strojev ne zagotavlja samo časovne prednosti, saj prihrani približno 4 delovne ure na dan, ampak tudi prihrani pri porabi vode. Dejansko je v povprečju potrebnih 45 litrov za polnjenje enega pomivalnega korita, medtem ko cikel pomivanja zahteva 2-2,5 litra.

Z uporabo profesionalne pomivalne opreme je mogoče notranjo temperaturo vode stalno nadzorovati. Podobno se sušenje izvede tako, da se odstranijo vse prisotne bakterije.

Vendar je pomembno, da vedno upoštevate cikel pomivanja, ne da bi spremenili trajanje in temperaturo, da dosežete optimalne rezultate.

Z našo linijo Elitech so čistoča, varnost in higiena zagotovljeni. Naš sistem Acquatech s kombiniranim delovanjem zavorne posode in črpalke za izpiranje vedno zagotavlja konstantno temperaturo, tlak in pretok vode.

 

Ta posebni pomivani sistem je bil testiran v skladu s parametri, določenimi v DIN10534. Opravljeni testi potrjujejo, da pomivalni stroji Elitech v kombinaciji z detergenti Krupps zagotavljajo sistem pomivanja, ki odstrani več kot 99 % prisotnih bakterij.

Linija Elitech je prav tako odlično prestala higienski test THERMOLABEL, nepovratno metodo, ki se uporablja kot indikator temperature pomivanja za zagotavljanje brezhibne higiene v pomivalnem stroju v skladu s smernicami HACCP.

 

 

Za podjetja, kot so bari in restavracije, kjer krožnike in kozarce vsak dan uporablja več deset različnih ljudi, postane bistveno, da se zanesejo na pomivalne stroje, ki lahko zagotovijo odlično higieno in čistočo za svoje stranke.
Poleg tega izbira profesionalnega pomivalnega stroja zagotavlja znatne prihranke pri času, porabi in denarju ter postane naložba, ki se sčasoma povrne.

KRUPPS predstavlja varnost in higieno, s poudarkom na ekonomski trajnosti naših pomivalnih strojev.

  • Tweet

About admin

What you can read next

KAJ MORAMO VEDETI O CVRENJU?
PREDNOSTI IN SLABOSTI ŠTEDILNIKOV
GLAVNE PREDNOSTI INDUKCIJSKEGA KUHALNIKA

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pokličete nas lahko vsak dan od 8. do 16. ure in z veseljem vam odgovorimo na vprašanja.

Za ogled naprav nas
predhodno pokličite.

Hitri dostop

  • DOMOV
  • TRGOVINA
  • DOSTAVA
  • SERVIS
  • NASVETI
  • O PODJETJU
  • KONTAKT

Kontaktirajte nas

SP-PRO d.o.o.
Savska cesta 34
4000 Kranj
Slovenija

M: +386 40 142 283
E: info@sp-pro.si

Standardi

SP-PRO

Spletna prodaja profesionalne opreme
© 2015-2021 - SP-PRO.si

TOP
ODPRTO
Call Now Button