
Čas branja: 1 minuto
Sestavine:
– 1000 g. moke
– 570 g. vode
– 20 g. soli
– 50 g. oljčnega olja
– 30 g. svežih kvasovk
Proces:
Moko položite na pult in v sredino moke naredite vrtino, dodajte oljčno olje, sol in vodo ter začnite mešati sestavine. Na koncu dodajte kvas, predhodno raztopljen v mlačni vodi.
Mešajte ga 10 minut, dokler testo ni gladko in enakomerno.
Testo razdelimo v deleže 330 g in oblikujemo okroglo obliko.
Pustite, da testo pri sobni temperature pokrit z krpo vzhaja eno uro in pol.
Testo v pekačih s premerom 30 cm, predhodno pomazanimi z oljem, razpotegnemo ali pa ga pomokanega raztegnemo.
Če želite, da je pizza začinjena lahko dodate čili v paradižnikovo omako.
Pečenje 250 °C za 10 – 15 min, v primeru da imate profesionalno pizza peč pizzo pečite na 400 °C 2 min.