FORGOT YOUR DETAILS?

GLAVNE PREDNOSTI INDUKCIJSKEGA KUHALNIKA

/ sobota, 23 april 2016 / Objavljeno v Nasveti

Čas branja: 2 minuti

Indukcijsko kuhanje tako v gospodinjstvih kot v profesionalnih kuhinjah postaja vedno bolj priljubljeno. Pri indukciji gre za direktno segrevanje hrane s pomočjo elektromagneta, medtem ko plinski in električni kuhalniki hrano segrevajo indirektno, saj za segrevanje uporabljajo gorilnik oz. drug grelni element. Zaradi svojega delovanja imajo indukcijski kuhalniki kar nekaj prednosti.

1. Takojšnja prilagoditev temperature
V profesionalnih kuhinjah, kjer je hitra priprava hrane ključnega pomena, je indukcijski kuhalnik idealna izbira, saj omogoča zelo hitro segrevanje, npr. vode. V primerjavi s plinskim kuhalnikom nam omogoča hitrejše kuhanje, in sicer za 25-50 %. Temperatura kuhalnika se v trenutku prilagodi našim zahtevam, zato je kuhanje bolj kontrolirano. Hrano brez težav kuhamo tudi počasi, pri nizkih temperaturah.

2. Energetska učinkovitost
Pri indukcijskem kuhanju je energija s pomočjo elektromagnetnega polja usmerjena naravnost v posodo, torej se segreje le posoda, ne pa tudi sama kuhalna površina. Pri plinskem ali električnem kuhalniku je energija najprej pretvorjena v toploto, šele nato pa usmerjena v posodo. Pri tem gre veliko energije v nič – razen, če kuhalnik želite uporabljati za segrevanje prostora  Pri indukciji se 80-90 % energije uporabi za segrevanje hrane, medtem ko pri plinu le 40 %.

3. Večja varnost
Ker med kuhanjem kuhalna površina ostane hladna, je možnost opeklin veliko manjša. Ko posodo odstavimo, se kuhalna plošča avtomatsko izklopi. Ker se energija prenese le na masivne magnetne materiale, se na indukcijskem kuhalniku ne morete opeči, četudi ga nastavite na najvišjo temperaturo.

4. Lažje čiščenje
Površina indukcijskega kuhalnika je ravna, nima robov in skritih kotičkov, kjer bi se lahko nabirala umazanija. Prav tako se plošča ne segreje, kar preprečuje trdovratne madeže.

NA VRH  
ODPRTO

Pokličete nas lahko vsak dan od 8. do 16. ure in z veseljem vam odgovorimo na vprašanja.

Za ogled naprav nas
predhodno pokličite.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.