
Čas branja: 1-2 minuti
Razlike med profesionalno mikrovalovno pečico in običajno mikrovalovno pečico, namenjeno gospodinjstvom, so očitne. Med seboj se razlikujejo predvsem v zgradbi, načinu delovanja in materialih, iz katerih so narejene.
1. POGOSTA UPORABA
Profesionalne mikrovalovne pečice so narejene tako, da prenesejo uporabo od 50 do 200-krat na dan, medtem ko običajne mikrovalovne pečice prenesejo le 3-5 pogrevanj na dan.
2. KVALITETA
Komponente, ki sestavljajo profesionalne mikrovalovne pečice, so močnejše in trpežnejše, saj morajo biti primerne za zahtevnejšo uporabo v profesionalnih kuhinjah. Kvalitetnejša so na primer vrata mikrovalovne pečice, boljši pa je tudi hladilni sistem, ki podaljšuje življenjsko dobo naprave. Deli profesionalne pečice so bolj robustni, močnejši pa je tudi transformer, ki omogoča enakomernejše rezultate obdelave hrane.
3. ENAKOMERNA OBDELAVA HRANE
Večina profesionalnih mikrovalovnih pečic Enakomerno obdelavo hrane doseže s pomočjo vgrajenega mešalnika, ki enakomerno kroži energijo po notranjosti pečice.
4. PRIROČNEJŠA NADZORNA PLOŠČA
Gumbi na nadzorni plošči profesionalne mikrovalovne pečice so večji in enostavnejši za uporabo. Pogosto lahko s pritiskom na le en gumb sprožite želeni program. Gumbi na običajni pečici so manjši, program pa je ponavadi treba nastaviti vsakič znova. Priprava hrane s profesionalno mikrovalovno pečico torej omogoča hitrejše delo.
5. LAŽJE VZDRŽEVANJE
Profesionalne mikrovalovne pečice so bolj vzdržljive od običajnih. Če se v običajni mikrovalovni pečici pokvari le nek del, moramo kljub temu celo pečico zamenjati, saj popravilo ni mogoče. Profesionalne pečice na drugi strani pa lahko ob kakršnikoli okvari pošljemo na servis, kjer nam jo popravijo oziroma zamenjajo pokvarjen del. Iz tega razloga je nakup profesionalne mikrovalovne pečice veliko boljša dolgoročna investicija.