×

Zadnje objave

  • PREDNOSTI STROJNEGA POMIVANJA POSODE

    Pogosto se zaradi naglice ali celo iz ekonomski...
  • NA KAJ BITI POZOREN PRI NAKUPU GOSTINSKEGA POMIVALNEGA STROJA

    Časi ročnega pomivanja posode so že zdavnaj min...
  • NA KAJ BITI POZOREN PRI NAKUPU GOSTINSKEGA POMIVALNEGA STROJA

    Pomivalni stroj je zelo pomemben člen v gostins...
  • POMIVANJE PLASTIČNIH KOZARCEV

    Mesto Kranj, ki velja za zeleno destinacijo, je...
  • PREDNOSTI IN SLABOSTI ŠTEDILNIKOV

    Prednosti električnih štedilnikov: Električni š...

VPIŠITE SE V SVOJ RAČUN ZA DOSTOP DO RAZLIČNIH FUNKCIJ

USTVARITE RAČUN FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!

USTVARITE RAČUN

ALREADY HAVE AN ACCOUNT?

SP-PRO

+ 386 40 142 283
×
  • MOJ RAČUN
  • LISTA ŽELJA
  • POMOČ
  • REGISTRACIJA
  • PRIJAVA
  • No products in cart.
  • DOMOV
  • TRGOVINA
  • DOSTAVA
  • SERVIS
  • NASVETI
  • O PODJETJU
  • KONTAKT
Akcije
  • DOMOV
  • NASVETI
  • ELEKTRIČNI ALI PLINSKI ŽAR?
25.03.2023

ELEKTRIČNI ALI PLINSKI ŽAR?

ELEKTRIČNI ALI PLINSKI ŽAR?

by admin / sreda, 21 junija 2017 / Objavljeno v NASVETI

Čas branja: 2-3 min

Ko pride do odločitve o nakupu žara, se običajno pojavi vprašanje, ali je bolje izbrati plinski ali električni žar. Tako eden kot drugi imata svoje prednosti, razlikujeta pa se predvsem po načinu priprave mesa.

Prednosti plinskih žarov so:

– precizen nadzor temperature žar plošče, ki ima večinoma možnost natančne
nastavitve stopinj,
– hitrejši odziv temperature, kar pomeni, da lahko temperaturo znižamo v trenutku,
kar pri električnih žarih ni mogoče,
– hitrejša priprava hrane zaradi hitrega segrevanja na določeno temperaturo,
– mobilnost plina kot energenta, ki je dostopen kot trajna namestitev ali kot prenosna plinska jeklenka,
– možnost priprave popolno zapečenih in sočnih steakov na visoki temperaturi (searing)
– boljši okus hrane.

Negativno plat plinskih žarov predstavljajo nevarnosti, ki so sestavni del uporabe plina in odprtega plamena. Če je namestitev plina poškodovana ali pušča, lahko pride do požara in drugih nevarnosti za zdravje. Statistika kaže, da so plinske napeljave glavni vzrok požarov v gostinstvu in gospodinjstvih.

Poglejmo si še prednosti električnih žarov:

– lahko jih uporabljamo v manjših, zaprtih prostorih,
– večja varnost med ravnanjem z žarom,
– nižja začetna cena nakupa opreme,
– nižji stroški koriščenja, saj električni žari uporabljajo grelce, ki se občasno izključijo in ponovno zaženejo
(za ohranjanje temperature ali v skladu s časovnikom),
– cenejše vzdrževanje.

Negativne lastnosti električnih žarov so:

– počasno hlajenje žar plošče, ko napravo izklopimo,
– nenatančen nadzor temperature, ki se pogosto nadzira v stopnjah (nizka, srednja, visoka) in ne v stopinjah,
– težave, ki nastanejo, če je napajnje nezanesljivo.

Izkušnje kažejo, da je izbira žara najbolj odvisna od pogojev in stroškov namestitve, končna odločitev pa je seveda le vaša.

  • Tweet

About admin

What you can read next

KAKO DELUJE POMIVALNI STROJ
POMEMBNOST LEDU V BARU
5 KORAKOV DO VRHUNSKEGA KOKTAJLA

Pokličete nas lahko vsak dan od 8. do 16. ure in z veseljem vam odgovorimo na vprašanja.

Za ogled naprav nas
predhodno pokličite.

Hitri dostop

  • DOMOV
  • TRGOVINA
  • DOSTAVA
  • SERVIS
  • NASVETI
  • O PODJETJU
  • KONTAKT

Kontaktirajte nas

SP-PRO d.o.o.
Savska cesta 34
4000 Kranj
Slovenija

M: +386 40 142 283
E: info@sp-pro.si

Standardi

SP-PRO

Spletna prodaja profesionalne opreme
© 2015-2021 - SP-PRO.si

TOP
ODPRTO
Call Now Button