FORGOT YOUR DETAILS?

TRIKI ZA POPOLNO PIZZO

/ četrtek, 17 november 2016 / Objavljeno v NASVETI

Čas branja: 1 minuta

Pizza, okusna in izjemno priljubljena jed, izhaja iz romantične in strastne Italije. Prva pizza je bila narejena davnega leta 1889 v Neaplju, v čast kraljeve žene Margherite. Čeprav na prvi pogled izgleda, da je priprava pizze hitra in enostavna, je za vrhunski končni izdelek potrebno poznati nekaj trikov, ki bodo zagotovili navdušenje naših gostov.

Ustavimo se najprej pri osnovi – testu. Testo pizze mora biti zunaj hrustljavo in znotraj mehko. Pripravo takšnega testa dosežemo tako, da pečico predhodno dobro segrejemo, in sicer na najmanj 400 °C. Da se ob odpiranju pečice izognemo izgubi toplote, pizzo čim hitreje vstavimo vanjo.

Potrudimo se, da naredimo domačo omako iz paradižnikov, čebule, bazilike, soli in popra. Kljub temu, da je omaka zelo pomembna sestavina odlične pizze, pa s količino omake na pizzi vseeno ne pretiravajmo. Prav tako ne pretiravajmo s količino sestavin na pizzi. Izberimo le nekaj kakovostnih sestavin, ki se med seboj lepo dopolnjujejo. Če uporabljamo mocarelo, pazimo, da ne bo mokra.

Pizzo pečemo dokler se sir ne stopi in skorja postane zlatorjave barve. Za boljši okus pizzi na koncu, za piko na i, dodamo še sveže začimbe. Bon Appetit 🙂

Za vrhunske pizza peči in ostalo opremo za pripravo pizz pokukajte v našo spletno trgovino.

NA VRH  
ODPRTO

Pokličete nas lahko vsak dan od 8. do 16. ure in z veseljem vam odgovorimo na vprašanja.

Za ogled naprav nas
predhodno pokličite.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.