FORGOT YOUR DETAILS?

PREDNOSTI VAKUMSKEGA PAKIRANJA

/ sobota, 01 oktober 2016 / Objavljeno v NASVETI

Čas branja: 2 minuti

Vakumiramo lahko raznovrstna živila – od mesnih in mlečnih izdelkov do rib, zelenjave in sadja. Naprave za vakumsko pakiranje delujejo tako, da iz posebnih vakumskih vrečk iztisnejo ves zrak in jih nato nepredušno zaprejo, z namenom, da popolnoma preprečijo možnost vdora plinov in tekočin. Na ta način preprečujejo številne negativne posledice, ki nastanejo ob stiku živil z zunanjimi vplivi. Poglejmo si, zaradi katerih prednosti je vakumsko pakiranje vedno bolj priljubljeno.

1. Daljši rok uporabe živil
Kadar so živila v stiku s kisikom se na njih lahko pojavijo bakterije in plesen, obenem pa izgubijo vse vitamine in arome. Vakumsko pakirana živila, ki ne morejo priti v stik s kisikom, so torej obstojna dlje časa. Vakumsko pakiranje pripomore tudi k ohranjanju sočnosti živil, saj preprečuje njihovo izsušitev.

2. Višja higienska raven
Zaradi preprečevanja nastanka bakterij in plesni nam vakumsko pakiranje pomaga ohranjati higieno na visokem nivoju. Poleg tega preprečuje širjenje močnih vonjav, ki bi lahko vplivale tudi na okus ostalih živil.

3. Stroškovna učinkovitost
Kadar skuhamo preveč hrane, lahko višek shranimo, brez bojazni da bi se okus ali aroma spremenila. Na ta način se izognemu metanju hrane v smeti in prihranimo.

4. Varčevanje s prostorom
Z izsesavanjem zraka občutno zmanjšamo prostornino shranjenih živil, zato je njihovo shranjevanje priročnejše.

5. Časovna učinkovitost
Vakumsko pakiranje nam omogoča pripravo hrane vnaprej, kar v trenutnkih, ko se nam mudi, pospeši delo v kuhinji. Hrano lahko razdelimo na manjše porcije in jih pripravimo kadarkoli želimo.

6. Okusnejša priprava jedi
Z napravo za vakumsko pakiranje veliko lažje mariniramo jedi, nepogrešljiva pa je tudi pri pripravi jedi na način sous-vide. Gre za inovativno tehniko kuhanja, ki omogoča pripravo pravih specialitet.

Pri izbiri vakumskega aparata pa moramo biti pozorni na njegovo kakovost ter različne funkcije in možnosti delovanja, ki jih omogoča.

NA VRH  
ODPRTO

Pokličete nas lahko vsak dan od 8. do 16. ure in z veseljem vam odgovorimo na vprašanja.

Za ogled naprav nas
predhodno pokličite.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.