FORGOT YOUR DETAILS?

Prednosti in slabosti štedilnikov

/ četrtek, 24 september 2020 / Objavljeno v NASVETI

Prednosti električnih štedilnikov:

Električni štedilniki so cenejši od plinskih. Priklop električnega štedilnika je enostaven saj se vključi v zidno utičnico “in smo pripravljeni za kuhanje”. Grelne plošče in ostale površine je enostavno očistiti.
Grelne plošče so ravne in stabilne tako, da se lonci ne morejo prekucniti.
Z dotikom gumba se vključijo in izključijo grelne plošče brez uporabe vžigalnika.

Slabosti električnih štedilnikov:

Počasneje se hladijo grelne plošče, ko se grelne plošče ugasnejo ali zmanjšajo nastavljeno temperaturo potrebuje kar nekaj časa.
Odvisnost od stabilnosti neprekinjenega električnega napajanja, ki je v nekaterih predelih lahko nestabilno ali ima pogoste prekinitve. Elektrika je dražja od plina tako da so večji stroški gledano na dolgoročno uporabo štedilnika.

Prednosti plinskih štedilnikov:

Lažja nastavitev temperature zaradi kuhanja z regulacijo plamena, plin je poceni ter dostopnejši energent tako da so plinski štedilniki poceni za dolgotrajno delovanje.
Plamen plinskega plamenika greje in dno in strani posode s tem se hrana kuha hitrejše.
Plinski štedilniki so sposobni za hitre temperaturne spremembe ter prilagoditve plamen, ki se lahko hitro izključijo, zaradi česar se kuhanje hrane hitro ustavi. Plinski plamen manj ogrevajo okoliški prostor, s čimer se zgubi manj energije, kar daje boljšo energetsko učinkovitost.

Slabosti plinskih štedilnikov:

Dražji so pri nakupu in priklopu.
Bolj nevarni za uporabo, zaradi možnega uhajanja plina, ki je eden od vodilnih vzrokov vseh požarov v gospodinjstvu in gostinstvu. Tudi, če hrana pri kuhanju vzkipi po plameniku, lahko pride do nekontroliranega kurenja plina, ki je nevaren za zdravje in je enostavno vnetljiv.
Odprti plamen je in veliko nevarnejši za kuhanje saj je možnost, da se osebje opeče.

NA VRH  
ODPRTO

Pokličete nas lahko vsak dan od 8. do 16. ure in z veseljem vam odgovorimo na vprašanja.

Za ogled naprav nas
predhodno pokličite.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.