FORGOT YOUR DETAILS?

KAKO DELUJE POMIVALNI STROJ

/ četrtek, 13 avgust 2020 / Objavljeno v NASVETI

V osnovnem principu je pomivalni stroj ta, ki čisti in izpira posodo. Gostinsko osebje mora pomivalni stroj napolniti s posodo, steklovino, črno posodo ipd. Če se odločate za nakup pomivalnega stroja je priporočjivo, da se odločite za možnost avtomatskega dodajanja detergenta ter izpiralnega sredstva. Pri svojem prodajalcu se pozanimajte katero pomivalno ter izpiralno sredstvo uporabljati saj ta vpliva na življensko dobo vašega pomivalnega stroja. Pralni stroj izvaja naslednje korake:

• doda vodo,
• segreva vodo na pravilno nastavljeno temperaturo,
• samodejno izpusti detergent ob pravem času,
• razprši vodne curke za čiščenje posode,
• odvaja umazano vodo,
• poškropi vodo za pomivanje posode,
• odvaja vso preostalo vodo,
• segreva zrak v pomivalnem stroju, da posuši posodo, če uporabnik to funkcijo izbere.

Poleg tega pomivalni stroj spremlja nastavljeno stanje, da deluje pravilno. Časovnik ali majhen računalnik nadzoruje dolžino vsakega cikla, senzorji pa zaznajo temperaturo vode in zraka, da pomivalni stroj prepreči pregrevanje in poškodovanje posode. Drugi senzorji zaznajo raven vode v pomivalnem stroju in aktivirajo izpust vode iz notranjosti, da preprečijo prelivanje.

Notranjost pomivalnega stroja
Čeprav so pomivalni stroji zasnovani tako, da so vodoodporni, med delovanjem dejansko ne napolnijo vode. Le majhen del na dnu bazena pomivalnega stroja je napolnjen z vodo. Tam grelci ogrevajo vodo do želene temperature, po kateri se voda razprši po umazanih posodah s šobami. Šobe pomivalnega stroja delujejo po istem principu, vendar poleg tega, da daje večji pritisk, voda tu sili tudi roke za umivanje in izpiranje, na katerih se šobe nahajajo.

Ko je pranje in izpiranje končano, voda odteče nazaj v bazen od koder jo odtočna črpalka izprazni v odtočno cev naprave.
Zadnji cikel je potrebno izbrati vendar je odvisen od modela stroja – cikla sušenja. Grelni elementi na dnu naprave segrevajo zrak za sušenje posode. Mnogi uporabniki pustijo, da voda na posodah sama odteče in se posuši. Takšna praksa prihrani energijo in s tem tudi denar.

NA VRH  
ODPRTO

Pokličete nas lahko vsak dan od 8. do 16. ure in z veseljem vam odgovorimo na vprašanja.

Za ogled naprav nas
predhodno pokličite.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.