FORGOT YOUR DETAILS?

IZDELAVA TESTA ZA PIZZO

/ torek, 08 maj 2018 / Objavljeno v Nasveti

Čas branja: 1 minuto

Sestavine:

– 1000 g. moke

– 570 g. vode

– 20 g. soli

– 50 g. oljčnega olja

– 30 g. svežih kvasovk

Proces:

Moko položite na pult in v sredino moke naredite vrtino, dodajte oljčno olje, sol in vodo ter začnite mešati sestavine. Na koncu dodajte kvas, predhodno raztopljen v mlačni vodi.

Mešajte ga 10 minut, dokler testo ni gladko in enakomerno.
Testo razdelimo v deleže 330 g in oblikujemo okroglo obliko.
Pustite, da testo pri sobni temperature pokrit z krpo vzhaja eno uro in pol.

Testo v pekačih s premerom 30 cm, predhodno pomazanimi z oljem, razpotegnemo ali pa ga pomokanega raztegnemo.
Če želite, da je pizza začinjena lahko dodate čili v paradižnikovo omako.

Pečenje 220 °C za 15 min, v primeru da imate profesionalno pizza peč pizzo pečite na 450 °C 5 min.

NA VRH  
ODPRTO

Pokličete nas lahko vsak dan od 8. do 20. ure in z veseljem vam odgovorimo na vprašanja.

Za ogled naprav nas
predhodno pokličite.

Košarica Izdelek je bil odstranjen. Undo
  • No products in the cart.