×

Recent Posts

  • PREDNOSTI IN SLABOSTI ŠTEDILNIKOV

    Prednosti električnih štedilnikov: Električni š...
  • KAKO DELUJE POMIVALNI STROJ

    V osnovnem principu je pomivalni stroj ta, ki č...
  • Proizvajalec GGF – PIZZA PROGRAM

    GGF je bil ustanovljen leta 1985 v Trevisu, mes...
  • IZDELAVA TESTA ZA PIZZO

    Čas branja: 1 minuto Sestavine: – 1000 g....
  • 5 KRITERIJEV PRI NAKUPU PIZZA PEČI

    Čas branja: 2 minuti Večje naložbe, kot je naku...

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!

SP-PRO

+ 386 40 142 283
×
  • SUPPORT
  • LOGIN
  • No products in cart.
  • DOMOV
  • TRGOVINA
  • DOSTAVA
  • SERVIS
  • NASVETI
  • O PODJETJU
  • KONTAKT
Akcije
  • DOMOV
  • NASVETI
  • ELEKTRIČNI ALI PLINSKI ŽAR?
2. 3. 2021

ELEKTRIČNI ALI PLINSKI ŽAR?

ELEKTRIČNI ALI PLINSKI ŽAR?

by admin / sreda, 21 junija 2017 / Objavljeno v NASVETI

Čas branja: 2-3 min

Ko pride do odločitve o nakupu žara, se običajno pojavi vprašanje, ali je bolje izbrati plinski ali električni žar. Tako eden kot drugi imata svoje prednosti, razlikujeta pa se predvsem po načinu priprave mesa.

Prednosti plinskih žarov so:

– precizen nadzor temperature žar plošče, ki ima večinoma možnost natančne
nastavitve stopinj,
– hitrejši odziv temperature, kar pomeni, da lahko temperaturo znižamo v trenutku,
kar pri električnih žarih ni mogoče,
– hitrejša priprava hrane zaradi hitrega segrevanja na določeno temperaturo,
– mobilnost plina kot energenta, ki je dostopen kot trajna namestitev ali kot prenosna plinska jeklenka,
– možnost priprave popolno zapečenih in sočnih steakov na visoki temperaturi (searing)
– boljši okus hrane.

Negativno plat plinskih žarov predstavljajo nevarnosti, ki so sestavni del uporabe plina in odprtega plamena. Če je namestitev plina poškodovana ali pušča, lahko pride do požara in drugih nevarnosti za zdravje. Statistika kaže, da so plinske napeljave glavni vzrok požarov v gostinstvu in gospodinjstvih.

Poglejmo si še prednosti električnih žarov:

– lahko jih uporabljamo v manjših, zaprtih prostorih,
– večja varnost med ravnanjem z žarom,
– nižja začetna cena nakupa opreme,
– nižji stroški koriščenja, saj električni žari uporabljajo grelce, ki se občasno izključijo in ponovno zaženejo
(za ohranjanje temperature ali v skladu s časovnikom),
– cenejše vzdrževanje.

Negativne lastnosti električnih žarov so:

– počasno hlajenje žar plošče, ko napravo izklopimo,
– nenatančen nadzor temperature, ki se pogosto nadzira v stopnjah (nizka, srednja, visoka) in ne v stopinjah,
– težave, ki nastanejo, če je napajnje nezanesljivo.

Izkušnje kažejo, da je izbira žara najbolj odvisna od pogojev in stroškov namestitve, končna odločitev pa je seveda le vaša.

  • Tweet

About admin

What you can read next

KAKO NAREDITI DOBER ESPRESSO?
5 KRITERIJEV PRI NAKUPU PIZZA PEČI
KAJ MORAMO VEDETI O CVRENJU?

Pokličete nas lahko vsak dan od 8. do 16. ure in z veseljem vam odgovorimo na vprašanja.

Za ogled naprav nas
predhodno pokličite.

Hitri dostop

  • DOMOV
  • TRGOVINA
  • DOSTAVA
  • SERVIS
  • NASVETI
  • O PODJETJU
  • KONTAKT

PIZZA PROGRAM

Kontaktirajte nas

SP-PRO d.o.o.
Savska cesta 34
4000 Kranj
Slovenija

M: +386 40 142 283
E: info@sp-pro.si

Standardi

SP-PRO

Spletna prodaja profesionalne opreme
© 2015-2021 - SP-PRO.si

TOP Call Now Button
ODPRTO

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje.

Find out more or adjust your settings.

Powered by GDPR plugin
Pregled zasebnosti

Ta spletna stran uporablja piškote, da vam zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni na vašem računalniku. S pomočjo piškotkov lahko vidimo kaj naše kupce zanima in se zato lahko še bolj potrudimo, da vam omogočimo prijetno izkušnjo z uporabo naše spletne strani.

Nujno potrebni piškotki

Nujno potrebni piškotki morajo biti vklopljeni ves čas, da lahko shranimo vaše nastavitve piškotkov.

Če onemogočite ta piškotek ne bomo mogli shraniti vaših želenih nastavitev glede piškotkov. To pomeni, da boste morali vedno kadar boste obiskalo našo spletno stran na novo izbirati katere piškotke želite uporabljati in katere ne.

O piškotkih

Več o naših piškotkih lahko izveste tukaj