FORGOT YOUR DETAILS?

5 KRITERIJEV PRI NAKUPU PIZZA PEČI

/ torek, 09 januar 2018 / Objavljeno v NASVETI

Čas branja: 2 minuti

Večje naložbe, kot je nakup pizza peči, zahtevajo od kupca večjo vpletenost pri raziskavi ponudbe in izbiri naprave, ki bo zadostovala vsem zahtevam. Pogosta napaka, ki nas dolgoročno lahko precej udari po žepu, je osredotočenost na čim cenejšo ponudbo. Strinjamo se, da cena pri nakupu pizza peči ni zanemarljiv podatek, ni pa najpomembnejši. Zato pred dokončnim nakupom pretehtajte tudi naslednje lastnosti.

1. Teža pizza peči
Teža pizza peči nam pove, koliko materiala je uporabljenega pri izdelavi naprave. Če je ta lahka, so njene stene tanke in se ob segrevanju peči krivijo. To vpliva na njeno stabilnost, saj na napravo s tankimi stenami ne moremo nalagati drugih naprav. Lažja kot je pizza peč, slabša je tudi izolacija, kar občutimo pri izgubi energije in posledično večji porabi elektrike.

2. Nadzor temperature
Kontrolna plošča mora biti opremljena z ločenim regulatorjem temperature za spodnjo in zgornjo stran komore. Prav tako mora imeti vsaka komora svojo kontrolno ploščo za nastavitev temperature in signalno lučko, ki nas opozori, kdaj je dosežena nastavljena temperatura. Pri analognem načinu morajo biti stopinje zapisane na kontrolni plošči, pri digitalnem načinu pa sami izberemo temperaturo. Kontrolna plošča je lahko opremljena še s stikalom za luč komore in termometrom, ki nam pokaže dejansko stanje temperature pizza peči.

3. Energetska varčnost
Obstajata dva modela pizza peči: peč, ki ima šamotno ploščo samo na dnu komore in peč, ki ima šamotno ploščo po celotni komori. Razlika je v tem, da peč, ki je v celoti obložena s šamotnim kamnom, dlje časa ohranja temperaturo in pri tem posledično porablja manj električne energije. Ker kamen ostaja topel dlje časa, peč tudi prej doseže visoko temperaturo.

4. Varnost
Posebna pozornost velja pri napajalnem kablu, ki mora biti dvojno ovit – vsaka faza mora imeti svoj ovoj, vse faze skupaj pa morajo biti ovite še z debelim ovojem. Razlog za to je visoka napetost, zaradi katere se pri uporabi naprav žice segrejejo in če ima napajalni kabel samo en ovoj, lahko pri visoki napetosti pride do topljenja kabla in požara.

5. Velikost pizza peči
Pri nakupu pizza peči upoštevajte razpoložljivost prostora v kuhinji in se glede na to odločite za eno- ali dvonadstropno pizza peč. Pozorni bodite tudi na podatek, kakšno najvišjo napetost ima lahko pizza peč. Če pizza peč že imate in bi jo zamenjali z novo, lahko sami ocenite, koliko pizz spečete dnevno in kako veliko peč potrebujete. Če pa pizza peči še nimate, nam zaupajte svoje želje in zahteve, na podlagi katerih vam bomo svetovali pri izbiri peči, ki bo najbolj primerna za vašo gostilno ali pizzerijo.

V podjetju SP-PRO smo strokovnjaki na področju pizza programa. Ker smo želeli za naše stranke izbrati pravega proizvajalca pizza peči, smo izvedli raziskavo trga, obiskali tovarne proizvajalcev in primerjali kakovost njihovih pizza peči. Svoje znanje bomo z veseljem delili z vami.

Za vrhunske pizza peči in ostalo opremo za pripravo pizz pokukajte v našo spletno trgovino.

NA VRH  
ODPRTO

Pokličete nas lahko vsak dan od 8. do 16. ure in z veseljem vam odgovorimo na vprašanja.

Za ogled naprav nas
predhodno pokličite.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.