FORGOT YOUR DETAILS?

5 KORAKOV DO VRHUNSKEGA KOKTAJLA

/ ponedeljek, 25 julij 2016 / Objavljeno v NASVETI

Koktajli so priljubljena mešanica različnih pijač, običajno alkoholnih, pogosto ohlajena z ledom in okrašena kot pravo umetniško delo. Ker gre za osvežujočo pijačo, se med poletjem še kako prileže. Receptov za izdelavo raznovrstnih koktajlov je veliko, obstaja pa nekaj osnovnih pravil, zaradi katerih bodo naši koktajli resnično profesionalni in občutno okusnejši.

1. Nadgradite zalogo alkoholnih pijač

Med kakovostnimi alkoholnimi pijačami in tistimi, slabše kakovosti, je velika razlika. Naša izbira se bo zagotovo poznala na samem koktajlu, saj je alkohol običajno najmočnejša sestavina v koktajlu. Za nakup alkoholnih pijač se torej splača nameniti malce več denarja.

2. Uporabite sveže sestavine

Če le lahko, uporabite sveže namesto konzerviranih oziroma ustekleničenih sestavin. Številne ustekleničene pijače imajo dodane aditive, ki uničijo svežino koktajla. Tukaj govorimo predvsem o sadnih in gaziranih napitkih ali gazirani vodi. S pomočjo sokovnika naredimo svež sok, za izdelavo gazirane pijače pa uporabimo sifon in sirupe.

3. Uskladite temperaturo pijače in kozarca

Kadar serviramo hladen koktajl, predhodna ohladitev kozarca pripomore k počasnejšemu segrevanju samega koktajla. Kozarec enostavno položimo v zamrzovalnik za eno minuto ali vanj nalijemo ledeno mrzlo vodo oziroma led. Poskrbimo, da bo naš koktajl odličen do zadnjega požirka.

4. Uporabite dekoracijo, kadar je to primerno

Ni nujno, da je vsak koktajl okrašen, a pogosto je rezina limone, limete, pomaranče oziroma katerega drugega dodatka tista pika na i, ki poskrbi tako za boljši okus kot tudi za atraktivnejšo predstavitev naše umetnine.

5. Izmerite vse sestavine

Merjenje sestavin, ki jih damo v koktajl, je za konstantno ustvarjanje vrhunskih koktajlov izjemnega pomena. Čeprav se nam zdi ta korak zamuden, je pomemben pri stalnem ohranjanju občutljivega ravnotežja med sestavinami v koktajlu.

Dodaten nasvet za lažjo izdelavo koktajlov: uporabite mešalnik, ki bo hitro in enakomerno zmešal sestavine ter prenesel tudi rezanje ledu.

NA VRH  
ODPRTO

Pokličete nas lahko vsak dan od 8. do 16. ure in z veseljem vam odgovorimo na vprašanja.

Za ogled naprav nas
predhodno pokličite.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.